Dino na houbách - 3D + postup na výrobu
Potřebné ingredience
Světlý a tmavý piškot, vanilkovo-máslový krém, banány, mléčný marcipán, piškoty
Postup přípravy
nahatý
oblečený do puntíků
komplet
s oslavencem :-)), měl velkou radost
a moc chutnal ....chudák :-)
Postup: dva pláty piškotu světlý a tmavý každý z 5 vajec, 5 lžic polohr. mouky, 5 lžic krystal. cukru, 2 lžíce oleje, 1/2 prdopeče
Vyříznout základní tvar, záleží na zručnosti. Já si udělala předlohu na papír.
To samé vyříznout z tmavého piškotu
Dva výřezy - základ
Pomazat krémem: dva vanilkové pudinky uvařit v 0,5l mléka, přisladit a nechat za občasného míchání vychladit, pak vyšlehat a přidat 2 změklá másla a vše dohromady vyšlehat do hustého krému. Pak poklást ovoce, ne moc do krajů, aby se pak nedotýkalo marcipánu.
Pomazat krémem i opačnou stranu druhého základu. A přiklopit na ovoce.
Postupně promazávat a tvarovat vzhled, vyšší bude hřbet a hlava, dle potřeby okraje odstihávat nůžkami do oblého tvaru. A dáme vychladit do lednice, mezi tím si připravíme punčovinu.
Pak přijde punčování: zbytky piškotu, trochu krému, marmelády smícháme rukama na tvárnou směs, kterou dotvarujeme nadočnicové oblouky a hřbet s ocasem. Vytvoříme z ní i nohy, jako kolečka - menší a větší.
Z druhé strany, dotvarovaný punčovinou a omazaný krémem. Nechat ztuhnout v lednici do druhého dne.
Potažený mléčným marcipánem viz moje recepty - příprava na dortík. Stačila dávka z poloviny Lactina:
20 dkg suš. mléka Lactino polotučné,
20 dkg moučk. cukru,
3 lžíce medu,
2 lžíce oleje,
1 - 2 lžíce vody ( s vodou opatrně, raději míň a pak jen namáčet ruce ),
1 lžička aroma sladká mandle,
potr. barvy obyčejné
2-5 x namočené ruce
Na dohňácání dle potřeby solamyl a mouč. cukr
A tady už po puntíkování a s očičkama, ostatní je na vaší fantazii.
šířka je 27 cm
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé